Obstrucció de Vies Lacrimals

Causes de llagrimeig i símptomes

vias lagrimales

El llagrimeig és molt molest durant l'hivern, epífora és el nom tècnic d'aquesta afectació. La llàgrima s'elimina de forma normal de la superfície ocular cap a les fosses nasals, per això a plorar apareixen mocs al nas. La llàgrima és un component indispensable per al manteniment de la visió, ja que donen hidratació en la superfície ocular. Quan hi ha una alteració en la quantitat de llàgrimes o en la seva composició parlem d'ull sec. Es pot lesionar la conjuntiva i la còrnia apareixent micro úlceres. És més freqüent en dones a partir dels 40 anys. Els pacients experimenten llagrimeig amb el vent o el fred, coïssor, irritació i més important visió borrosa. Quan hi ha una alteració en l'eliminació de la llàgrima parlem d'obstrucció a la via de sortida de la llàgrima. En aquest cas, l'ull sempre plora, hi lleganyes al matí, inflamació palpebral, dolor i en certs casos infeccions de repetició.

Tractament

vias lagrimales glandula

En cas que hi hagi una alteració en la quantitat o qualitat de les llàgrimes, el tractament consisteix en hidratar bé els ulls amb llàgrimes artificials, bona dieta mediterrània i son reparador. En els casos greus sol ser necessari alguna manipulació com la col·locació de taps llagrimals per evitar la eliminació de la llàgrima. En cas que hi hagi una obstrucció a la via de sortida de la llàgrima, el tractament consisteix en la creació d'una nova via de sortida utilitzant la tècnica quirúrgica de Dacriocistorinostomia. Es tracta d'una cirurgia sense ingrés, de 35 minuts de durada i amb èxit del 90%.

La Cirurgia

La cirurgia es realitza amb anestèsia local i sedació, per mantenir el pacient tranquil durant la cirurgia. El grau de dolor intraoperatori i posterior baix o nul.

La informació present a la web no reemplaça si no complementa la relació metge-pacient. En cas de dubte consulti amb el metge de referència.
Fes clic aquí i reserva ara la teva visita